Hur man tolkar sanningen

Fel Carlos avrättades i Texas, menar juridikprofessorn James Liebman och hans studenter vid Columbia University. Carlos DeLuna fick sin giftinjektion 1989 trots att han sannolikt var oskyldig och hade blivit förväxlad med en Carlos Hernandez. De var väldigt lika och hade samma förnamn, men Hernandez var en våldsam brottsling som dog i fängelse.

Hernandez erkände dessutom upprepade gånger mordet på kvinnan som DeLuna avrättades för.

Det är dock inte korrekt att som professorn gör beskriva det som att allt som kunde gå fel gick fel. Mycket gick faktiskt rätt: det var en person från rätt etnisk grupp, det var en person med rätt utseende – rätt längd och vikt – och det var en person med rätt namn.

Gör man fisksoppa och ska använda pepparkorn är det knappast någon skillnad om man använder pepparkorn av det ena eller andra märket. Det är i båda fallen pepparkorn, med rätt storlek, rätt utseende, rätt smak.

Kommer maken sedan in och äter soppan med god aptit, men efteråt märker att det är fel paket med pepparkorn som använts och börjar klaga har hans maka all rätt att bli purken.

I sak har rättsstaten gjort rätt, och på detta sätt pekat på att mängden våldsbrott är högre bland etniska minoriteter i USA.

Frågan om det var en oskyldig person som dömdes är egentligen fel ställd. Vänstern säger väl att ett uppenbart fel begåtts, ungefär som Fredrik Reinfeldt med sitt uttalande om massarbetslöshet. Men allt går att försvara bara man vill, som exempelvis Sanna Rayman visar prov på.

Alexandra Gyllenbåge-Kaprifol

Tipstack: Kurt.

16 thoughts on “Hur man tolkar sanningen

 1. Jag är glad över att det borgerliga gardet, med Sanna Rayman (ex borgerlig kommunist?) i spetsen rycker ut och försvarar Landsfadern.
  Än en gång så har ju Landsfadern tyvärr haft lite otur att fel ord har kommit ur hans mun när han har pratat (vilket antagligen är en kommunistisk buktalares fel) vilket gör att folket har fel när dom tolkar honom vid orden. Givetvis så är det den borgerliga andemeningen som vi skulle ha hört. Det är ju inte vad som sägs som menas, utan det är ju trots allt så att det är tanken som menas. Och i detta fall är tanken från Landsfadern god, precis som i Texas där tanken var god när man avrättade Carlos. Dom anhöriga hade fått frid i hjärtat, tills dom där forskarna kommer och säger att fel Carlos dog. Ska man verkligen riva upp läkta sår på detta sätt?

 2. Två personer som delar samma förnamn och dessutom ser lika ut; det är inte utan att magkänslan säger mig att det kan finnas fler likheter som exempelvis blodtörst. Att vänstern som vanligt kommer att vilja försvara en mördare utgår jag ifrån, det ingår i kulturmarxismens ideologi.

  • Ja du, det dära är väl ungefär som två personer där den ene heter Carl-Johan och den andre Sven-Olof. Bägge har dubbelnamn. Och bägge är sjukligt fixerade vid Juholt. Spelar det någon roll vilken sob man sätter i stolen?

   • Man ska inte underskatta människans förmåga till återhämtning. Behandlade själv Baghdad Bob och Idi Amin med trepanering och lobotomering. Båda är numera friska och deltar i arbetslinjen – korvförsäljare utanför IKEA respektive Jula.

 3. Man kan också se det som att delstaten Texas proaktivt räddade många andra liv som Carlos hade kunnat tagit om han inte avrättats.

 4. Finns det någon som tolkar statsministern bättre än Sanna Rayman!

  Precis, och hur många pursvenskar är det som går arbetslösa egentligen? Just det, inga som jag känner till i alla fall. Vänstenissarna är upprörda bara för att Fredrik Reinfeldt var först med att avskaffa arbetslöshet också.

 5. Åsså den där Carlos Fuentes dog ju…En väldigt positiv nyhet.

  Öppna Marknaden Maximalt….Måste vara det Enda sättet.

 6. Hade varit i en annan stat som T ex Ass så skulle man självklart förstått att Luna är ingen Karls måne. Månen är en Hen, eller hur? Så det så.

  Föräldrarna är skyldiga till brottet. De borde ha valt rätt namn. T o m ett så ovanligt efternamn som Johansson skulle räddat livet på stackarn.Skönt att heta Andersson!

  Men, men som alltid ligger sanningen däremellan – mitt i livet föräldrar och sidledes staten för att var exakt.

 7. Det finns ju faktiskt plastikkirurgi, man måste inte gå omkring och ta de risker som följer med att man ser ut som en känd kriminell om man inte vill!

 8. Som infödd nyliberal. Usch så här säger vi inte i Sverige…(tantjävel idiot bondjävel moraltant….Nä nu måste röka mens jag jag minns vart den befinner sig..God Jul spara lite e bra, bondjävel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s