Många nyliberaler före detta kommunister

Hur många ÄR de? De före detta kommunisterna som blivit nyliberaler? Gång på gång poppar det upp uppgifter att den ene efter den andre som står på rätt sida i sin ungdom var hårdföra kommunister.

Nu senast ser vi att Annika Ström Melin, ledarskribent på DN, är en före detta ”Pol Pot-kommunist”. Björn Wahlroos, styrelseordförande i Nordea, var ungkommunist. Göran Skytte var i ungdomen ”revolutionär kommunist”. Historikern Peter Englund var FNL-aktiv och umgicks i trotskistiska kretsar.

Ursäkta mig om jag inte minns fler namn – påminn mig gärna om andra, helst med källhänvisning – men jag känner mig en aning chockad efter avslöjandet om Annika Ström Melins bakgrund och hjärnan darrar.

Visst är det bra att de nu blivit nyliberaler. Men dessa kommunister är verkligen överallt. Skulle vi verkligen ha en livskraftig nyliberal rörelse utan före detta kommunister? En konspirationsteoretiskt lagd person skulle kunna få för sig att de är mullvadar och rätt som det är avslöjar sitt rätta jag.

När samhällsandan plötsligt kantrar över åt vänster igen, till exempel. ”Hoppelihopp, nu är vi vänster igen …” Burr!

Alexandra Gyllenbåge-Kaprifol

17 thoughts on “Många nyliberaler före detta kommunister

 1. Stort frågetecken måste resas för Silvia Sommerlath, hon har ju kraftigt förnekat att hon skulle ha varit höger i sin ungdom, logiskt sett var hon då alltså vänster istället…

 2. Är Peter Englund dessutom nyliberal överhuvudtaget? Visst tar han avstånd från kommunismen, men har han gjort det ordentligt? Och har han bett om ursäkt för att han är direkt ansvarig för folkmord genom att vara för jämlikhet??

  När Göran Skytte var aktiv i Förbundet Kommunist skrev han en rapport om stalinismen, där han varnade för att ta för tydligt avstånd från stalinismen, eftersom det lätt kunde tolkas som ett avståndstagande från kommunismen överhuvudtaget (obs! ej satir, I couldn’t make this shit up, som hyenan tidigare sagt). Är det inte med en sådan halvmesyr som Peter Englund agerat?

 3. Jag var trotskist för nån månad sen då globaliseringstanken
  kändes riktig men nu är jag samma gamla moralkonservativa Arvid igen och föredrar palt framför stekt fläsk med sᴀᴍʙᴀʟ ᴏʟᴇᴋ.

 4. Äh!
  Det är väl förståeligt att borgarbarnen finner Östermalmsvåningen en anig trång för själens frihet när man matas med liberalismens vattsoppa i unga år.
  Det bör inte hållas dem emot att mogna och växa i själen i takt med tillväxten på bankkontot

 5. Säkert är samtliga från den gamla 68-rörelsen. Det bästa sättet att tysta dem var att ge dem pengar, fastän de rent officielt kämpade för högre ideal än så. De är visserligen inte heller de första i världshistorien som sålt sin själ och allt har ett pris.

 6. Där har vi förklaringen till att mediasituationen i Sverige idag är så starkt konformistisk och liknar den situation som rådde i det forna Sovjetunionen.

  Luften har blivit klart unknare och svårare att andas i kulturmarxisternas Sverige.

 7. Att Annika Ström Melin vart avgrundskommunist är ju inte förvånande, hon har ju jobbat inom Public-Service. Det har ju även Göran Skytte, Edvard Unsgaard, Per Gudmundsson, Lars Adaktusson, Elisabeth Höglund, K-G Bergström och Siewert Öholm, så där har vi naturligtvis ännu fler kommunister.

 8. I spökets, tomtens och det heliga trollets namn! Är inte allt det här bara ännu en falangstrid inom sossarna? Helt klart är det ju sossar som tidigare klassats som mer åt kommunismen till, av maktsfärer inom (s). Hela svenska samhället är genomsyrat av sossarna. Näringslivet och media bågnar av deras marknadsfientliga åsikter, som tex att Gud (vilket jävla ord) skulle stå över marknaden! det är marknaden som är gud! När vänsterskribenter avsvär sig ”kommunism” är det bara att de vill ses med blida ögon av mäktiga sossar inom partiet. Är no bara Wahlroos och Melin som har lite sunt förnuft idag. Men de har också vansinniga idéer, tyvärr. Men att inse att västvärldens kommunistiska nedgång, som slutade i våra dagars världskris, började med franska revolutionen, det är en klarsyn man sällan ser hos sossar idag. Det finns hopp för Sverige!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s