Att göra innan valet 2014

”Stövlar, strumpor, kam, handduk, skjortor, skosnören … få tag på en skalle” står det på Leonardo da Vincis att göra-lista anno 1510. Han fortsätter med ”Beskriva hackspettens tunga och krokodilens käke.”

Det där känner jag igen, problemet med att få tag på en skalle på morgonen. Eller rättare sagt en hjärna. Och sedan ska man försöka beskriva hackspettens (Aftonbladets) tunga och krokodilens (Svenska Dagbladets) käke.

Idag är förtroendet för Stefan Löfven (S) rekordhögt, skriver dessa tidningar. 50 procent har förtroende för partiledaren och S är större än M.

Men mycket kan hända innan valet. Partierna är livrädda för Juholtlika drev. Ulf Kristersson blev livrädd när media riktade sökarljuset mot honom och han avbröt semestern och for fort som attan tillbaka för att förklara sig. Sten Tolgfors upplevde att han befann sig i ett drev trots att han inte gjorde det. Till och med Landsfadern ser ibland nervös ut runt ögonen mitt i ansiktet när han får frågor som har drevlukt.

Hysteriska utbrott bland journalister kan fälla vilken politiker som helst. Men vem står på tur?

Saudiaffären är helt enkelt inte sexig nog, det måste handla om en person. En stor person. Fredrik Reinfeldt är fredad. Återstår Stefan Löfven. Men först måste han byggas upp. Först när förtroendet är tillräckligt stort ska han fällas. Och det måste givetvis ske innan nästa val.

Johnny Golightly

19 thoughts on “Att göra innan valet 2014

 1. Ja Löfven verkar bli en svår nöt att knäcka. Vilken strategi ska man använda för att knäcka en mussla som inte säger något?

  Naturligtvis gäller det att angripa den svagaste punkten, och kritisera tystnaden, för att tvinga fram något obetänkt som man sedan kan spinna vidare på och tvinga fram mer svammel. Men de där fackpamparna är svåra, dessutom verkar han ju backas upp av den gamle på torp. En verkligt svår situation för media.

  Sosseriet verkar till slut ha hittat en framgångsrik politik att enas runt – tystnad.

  • Känns skönt att vi borgerliga har enats om att han inte säger något trots att han hela tiden säger saker. Reinfeldt däremot, han säger saker hela tiden, att man inte ska göra något och inte ha några visioner.

   JG

   • Just precis, det gäller att uthålligt projicera rätt bild så blir den till slut verklighet.

   • Jaha så om man projicerar en stor skorsten länge nog, så blir det verklighet om man väntar länge nog?

   • Ja många miljöfjollor säger att storleken inte har betydelse, men när det väl gäller så är det det som gäller. Och det skäms jag inte för.

  • Det finns ju hur många gamla ordspråk som helst som förklarar det förträffliga i att håll klaffen.
   ”Att tala är silver, men tiga är guld!”
   ”Bättre att inget säga och låta andra tro man är en idiot, än att tala och undanröja varje tvivel (den borde man passa vidare till juholt).”
   Sedan har vi den absolut svenskaste av dem alla.
   ”En svensk tiger!”.
   Jag tycker att moderaterna borde köra med samma taktik, sedan kan man helt slopa partidebatter och bara köra med ”arga leken” istället. Den som psykar bäst vinner!

   • Problemet är bara att Stefan Löfven inte är tyst, det är bara som vi borgare kommit överens om detta mantra i kommentarsfälten. Vi vill inte googla efter sossarnas politik, för det skulle förstöra våra illusioner.

    JG

  • Q: Hur vet man att en politiker ljuger?
   A: Läpparna rör sig!

   Det är allt bra fräckt av Löfven att hålla sig till den tysta sanningen – dessutom kommer han tydligen undan med att stava efternamnet med både f och v i kombination – jäkla snobberi, skall sossarna bli det nya överklasspartiet nu?

   • Stefan Löfven har till exempel inte sagt någonting om kärnkraften. Jo, visserligen har han sagt att Socialdemokraternas politik ligger fast, men jag har inte hört det eller sett det, jag vägrar!

    JG

  • Ingenjören vet lika väl som Arvid att drevkärringarna av båda könen följer opinionen så nu är drevkedjorna redo att ta
   sig an alliansen.

   Såssarnas tystnad talar för sig själv.

   • Såssar är av naturen illvilliga och listiga.
    Tystnaden har enligt partisekretererskan lett till att
    de nått ut med budskapet enligt det gamla talesättet
    ”När en såsse är tyst så talar inget för motsatsen”.

   • Efter en som gjorde massa fel (mona) och en som sa massa fel(juholt), så är det självklara valet en som säger och gör ingenting.

   • Det kallas mantra att utan att tänka upprepa ett ord. Men det skapar ett lyckotillstånd, det gör det, när ens sinne töms på innehåll.

    BH

  • För säkerhets skull bör vi tala tyst om det här. I orätta händer kan det bli rent öronbedövande.

 2. Ping: “Fredsmäklaren” Carl Bildt tyckte att Milosevic var en “trevlig kille” | Nemokrati

 3. Ping: Hopplöshetens politik « Parkstugan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s