Dåliga ord förbjuds i New York

Känsliga ord förbjuds på prov i New York Citys skolor, rapporterar CBS. Orsaken är att de kan få eleverna att känna sig ledsna, skakade, upprörda, förvirrade, chockade och bestörta.

Ett av orden är ”dinosaurie”, eftersom det antyder att det finns evolution och barnet kan ha föräldrar som är kreationister. ”Halloween” är ett annat, för att det är en hednisk högtid. ”Födelsedag” förbjuds också, då bland annat Jehovas Vittnen inte firar födelsedagar.

Så börjar det bli riktigt intressant, för även ord som ”fattigdom” ska undvikas.

Skolor och universitet är välkända fästen för övervintrade hippies och övervintrade kommunister, liksom övervintrade anarkister och övervintrade socialister, där de sprider sina gamla unkna idéer.

Men om ord som ”fattigdom”, ”samhällsklass”, ”jämlikhet” och ”orättvisa” förbjuds inom skolans väggar kan vi få en mer objektiv utbildning. Flumskolan lever fortfarande kvar i motståndsfickor i utbildningssystemet.

På detta sätt kan flummarna bakom katedrarna hindras tala om sina socialistiska irrläror som säger att staten kan göra något, till exempel skapa lycka (staten kan bara genomföra objektiva åtgärder, som att sänka skatten för de rikaste), och de tvingas i stället lära ut RIKTIG KUNSKAP (årtal, till exempel 1758, 1287 och 1486 och så vidare).

Alexandra Gyllenbåge-Kaprifol

18 thoughts on “Dåliga ord förbjuds i New York

 1. Här sätter fröken Kaprifol verkligen fingret på punkten i den progressiva springan. Kunskap och skatt är förstås antagonistiska. Det är därför vi har världens högsta skattetryck, vilket ju är som att kasta pärlor till lata svin.

  Och våra ”borgerliga” politiker som tagit sig igenom den sosseindoktrinerande skolan är uppumpade med ovetenskapliga flumord som ”jämlikhet” och ”skatt” och tror att de är bra ord. Här borde vi ta efter vår stora förebild New York och gradvis fasa ut olämpliga ord ur språket.

  Föreslår att vi börjar med att fasa ut orden ”skatt” och ”socialist”, vilket är de ord som upprör mig allra mest. Ja, nu måste jag nog lugna ner mig med en metatablett.

  • Medvetna lögner är helt okej, det är så vi borgerliga övertygar folk att rösta på oss.

   Som att Sverige har världens högsta skattetryck. Jag vet att ingenjören känner till det, för han kommenterade själv förra året Gabriellas artikel som påpekar att redan 2005, innan Alliansens skattesänkningar, låg Sverige på en femteplats.

   ”Världens högsta skattetryck” tror alla vanliga människor syftar på ”inkomstskatt”, inte alla skatter i landet. men inte heller på det området ligger Sverige längre högst.

   Jämlikhet är bara bra om man vill ha lägre brottslighet – som drabbar även höginkomsttagare – färre i fängelse, mindre tonårsgraviditeter, mer hälsosam befolkning, högre social rörlighet och så vidare. Annars har den inget värde.

   Skatt är bara bra om man vill ha en fungerande infrastruktur och en befolkning som är läs- och skrivkunnig och en fungerade industri. Afghanistan är självklart ingenjörens och mitt ideal, där man ser hur det skulle kunna se ut utan skatter.

   AGK

   • Ibland tror jag att fröken medvetet försöker provocera mig. Nu har hon ju skrivit ”skatt” och ”jämlikhet” flera gånger, igen!!

    Och vedertagna sanningar som att vi har världens högsta skatter blir inte mindre sanna bara för att fakta ändrar sig.

    Med sanningen gäller det att hålla en konsekvent linje och inte hålla på och ändra sig hela tiden.

 2. Här finns det utrymme för jättelika språkliga utvecklingskliv.
  Förbjud socialist men inte socialistsvin.
  Förbjud sosse men inte sossehatare.
  Ja, den listan blir lång. Och den intelligente läsaren ser den uppfostrande storheten i sådana åtgärder.

  • Exakt! Förbjud ”dinosaurie” (vilket jävla ord!) men tillåt ”dinosaurier fanns inte”. Nej för alla vet, (och Bibeln bekräftar), att det var JÄTTAR. Avkommor av fallna änglar, som man hittat benen av. De som dog i noa-floden. Med bibeln och magkänsla behövs ingen ”vetenskap”.

   Den Nya Tidens ledord; ”Jag är rik, därför vet jag.”

 3. Kan man inte bara ändra lite på orden så de inte blir så känsloladdade och att det inte behöver bli stopp helt i konversationer pga uteblivna ord typ. ”fnatt” och ”fuckalist”.

  • Så otroligt svenskt! Att regrediera till att använda okväden när det finns fullt användbara invektiv. Det enkla ordet sosse räcker och blir över. Faktiskt finns det ingen anledning att använda invektiv som fuck och fnatt i kombination med socialist, det är i sig själv ett invektiv gott nog.

   • Måste nästan hålla med här; man ser ju klart, i alla debatter, att när ordet ”sosse” eller ”sossarnas fel” används så är det för att understryka något som är fel i landet, något som sossarna ligger bakom, som tex att skattepengar rinner till skatteparadis eller att soppköerna blir kilometerlånga eller att arbetslöshet florerar eller att Calle Bildt fortfarande är minister. allt är sossarnas fel! Om så vi har regeringsmakt i hundra år kommer vi inte kunna tvätta bort sossarnas förödelse. De skapade ondskan när deras ledare kastades ned från himmelen i tidernas början. Jo, han var en gång med i Alliansen av änglar runt Herren men förföll till socialistiska idéer om rättvisa och fred och slungades ned av ärkeänglarna Borgael och Fredrikael.

 4. Att sätta åt de som skriver standardiserade test för skolbruk istället för ungarnas egna föräldrar känns lite grann som att sätta åt de som langar knark istället för att bomba bort hela Rinkeby. Problem måste angripas vid roten. Sedan Gutenberg uppfann den där jäkla tryckpressen och skadesköt bibeln textmonopol har världen bara gått utför…

  • Om inte fransoserna (släkten Bernadotte) kommit hit och raserat vårt land så skulle vi varit en stormakt. Men hur långt kan man nå med kontinentala vanor (bögeri) och beroende av ”glödlampor” och annat fjanteri?

   William von Pamp

   • Von Pamp ser som vanligt igenom de socalistiska rökridåerna. Men det är nog de tyska neandertalarna är det största hotet mot vårt väl och ve, inte de frankiska fjantarna med sitt kontinentala bögeri med exspressocappuchino och styva lillfingrar.

   • Äntilgen en rejäl karl som håller med mig om att Bernadotte´s är usurpatorer och ovärdiga att inneha Svea Rikes Tron! Bönder från snigelätarland? Krön ätten af Reinfeldt nu! Så vi slipper alla jäävla (in)kontinenen-diggare och vargälskande snigelätare. Låt oss genom DNA-teknik klona Wasa och Karl den XII i samma embryo som skänkts av Freddes säd! En konung av marknadens nåde!

 5. Nä jag ska börja skriva under pseudonym
  för att inte oroa staten i staten FOI och dess
  underrättelsetjänst som opererar bakom fiendens frontlinjer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s