Dator söker jobb

62.000 jobb ska sökas av arbetslöse Carl Emilsson, 27, via en databas han byggt själv. 300–350 ansökningar i timmen skickas iväg eftersom det skulle bli för spamlikt att skicka allt på en gång.

Men ”Om arbetsgivarna fick 10 000 mejl per dag skulle de inte ens titta på ansökningarna” säger Kevni Zulal som är sektionschef på Arbetsförmedlingen i Lund och är ”tveksam till om det vore en bra idé att alla arbetslösa skickade iväg 62 000 ansökningar.”

Det borde dock inte vara något problem. Om Emilsson kan bygga ett system som skickar iväg 300-500 ansökningar i timmen borde han kunna bygga ett annat som granskar 300-350 ansökningar i timmen.

Båda systemen synkroniseras och sätts på läge ”auto” och får humma på i bakgrunden, frikopplad från verkligheten. Systemet kan för att hylla jobblinjens skapare kallas ”Fredrik Reinfeldt”.

Fredrik ”Flipper” Filén

Tipstack: Alphod Highter.

24 thoughts on “Dator söker jobb

 1. Eftersom en modern aktiehandelsdator kan köpa och sälja aktier på sju till nio nanosekunder så borde en seriös arbetsförmedlingsdator kunna ta emot och avfärda platsansökningar minst lika fort som det – annars får väl de svenska arbetsgivarorganisationerna begära att få tillgång till FRA:s superdator precis som kvarterspolisen i Stockholm, skivbranschens alla pårökta s.k artister samt de amerikanska myndigheter som tycker att de behöver det – varför skall just arbetsgivare bli diskriminerade av regeringen på den fronten???

  Det bästa vore dock om alla människor draftades till sitt vuxenyrke redan vid födelsen på samma sätt som riksdagen under vetenskapliga former just draftat en nyfödd liten bebis till att bli vår framtida statschef, då behövs inga ansökningshandlingar alls!

  • Och självklart ska arbetsvägrare utskrivas från försäkringskassan redan vid födsel för att slippa snyfthistorier i vänstermedia senare. Ty den som Gud vänt sitt anlete ifrån, den skall människan inte vända sitt anlete till!

 2. Granskningen är naturligtvis mycket enkel, företagen sortera helt enkelt bara bort alla ansökningar som gjorts via den socialistiska arbetsförmedlingen. Vore Carl Emilsson, 27 verkligen intresserad av att få ett jobb, så skulle han naturligtvis erbjuda sig att arbeta gratis några månader först.

  • Precis! Ingen kommer att anställa en person som kräver lön första åren! Det är ju barockt! Ska hederliga företagare, entreprenörer, straffas för att de bygger upp samhället? Jag hoppas att Carl E i klarspråk beskriver att han avstår lönekravet, för då kan en arbetsgivare tänka sig att anställa. OM (viktigt) Carl har minst 25-30 års yrkeserfarenhet, körkort, inga ekonomiska anmärkningar, högre utbildning, social kompetens, har flera bollar i luften samtidigt som han ska koncentrera sig 100% på jobbet. Det kan man säga är väl en ram för vad Carl bör tänka på. Sen är det ju självklart konkurrans om jobben. Vi är ju inget sosseland.

 3. Enligt rykten kommer en ny regel införas på arbetsmarknaden för att systemet inte ska leda till ”overflow” hos arbetsgivarna.

  Varje arbetssökande kommer nämligen kunna söka maximalt 3 jobb i veckan. Vid överskriden kvot spärras personens konto hos Arbetsförmedlingen i 10 veckor. Hjälp från socialen dras såklart också in.

  Det ska löna sig att söka jobb!

  • Lediga-jobb-beskrivningsfiler skall naturligtvis inte kunna laddas ned hur som helst, då kan ju de arbetslösa få för sig att börja fildela dessa mellan varandra – och hur skall då arbetsförmedlarna få betaaaaaaaalt?

 4. Det här att arbetslöse Carl Emilsson, 27sitter kvar hemma antyder att han kan har någon form av fobi. Det är ju något som de flesta arbetslösa visat lida av. Det är därför det är så effektivt med privata jobbcoacher som använder sig av hypnos, healing och hjärntvätt.

  • Hmmm, det förefaller som att du faktiskt läst artikeln som artikeln ovan bygger på. Vad är du för en skum typ egentligen?

   • Det verkar vara en kvinna, om man ska tro på namnet. Vanligtvis släpper vi inte igenom kvinnokommentarer – det är därför det nästan uteslutande är män som kommenterar. Denna gång gjorde vi ett undantag, för att bekräfta regeln.

    FFF

 5. Det här med moderna elektroniska mail borde fler känna till. Många arbetsgivare blir säkert jätteimponerade och anställer personen direkt om de får ett mail.

  Men många ungdomar känner inte till detta moderna sätt utan går istället runt till olika ställen, presenterar sig och lämnar sin CV, helt utan arbetsförmedlingens inblandning, och utan att någon tjänst utlysts. Många får enklare jobb på detta skrämmande omoderna sätt.

  Ofoget med att spamma företagen med sin personliga närvaro måste stävjas. Förmodligen kan man förebygga problemet genom jobbsökarprogram i arbetsförmedlingens regi, där jobbsökaren lär sig skicka mail, och framför allt att vänta tills en headhunter ringer.

 6. MAn skulle kunna säga; att det vore lite åt det komiska, om datorn fick jobbet!

  Den som söker skall ju finna, som de säger i KD, när Odell är trilsk

 7. Hur fan kan den söka 62000 jobb när arbetsförmedlingens ”lediga jobb”-site visar på max ett par hundra lediga jobb i hela riket? Söker den jorden runt då? Libyen har några luckor att fylla har jag hört…

 8. Den ekonomiska teorin säger att ju fler jobbansökningar som skickas, desto fler arbetstillfällen skapas det. Det var vad arbetsförmedlaren sa. Ja, men vad fan väntar vi på då?

  Killen har ju kommit på lösningen! Sätt igång och skapa jobb! Han lägger upp en hemsida och låter folk skicka in sina cv. Blir en framgångsrik företagare! En jobbskapande aktör på marknadens villkor!

  Själv hade jag gladeligen lagt upp 500 spänn om året för att få söka alla årets jobb. Arbetsförmedlingen vill väl gärna att man skickar en fil med statusen på sökta jobb, så det bör givetvis ingå i tjänsten. Då behöver de kanske köpa fler servrar och anställa mer folk?

  Säg att man får ihop 10 000 kunder gånger 500 spänn då blir det 5 milj/året. Då kan killen kanske köpa nya servrar och anställa folk? Ja, det här kan ju bli hur stort som helst!

 9. Det bästa är att datorn uppenbarligen inte tar röklpauser, raster, lunch, gnäller om chefen, går på toaletten, skrattar eller annat som drar ner arbetstempot.

  Jag anställer datorn. Carl, som är datorns målsman, kan komma förbi en gång i månaden och se till att datorn håller sig i trim. Givetvis så utför ju då inte Carl något jobb och därför behöver han ju givetvis inte få betalt.

 10. Som arbetsgivare har man den synen att människor har behov. Vad de har för behov av mig som arbetsgivare måste man först komma fram till. Sen måste man kalkylera kostnaden, ingenting är gratis. efter det återstår det att förhandla, vart står jag, vart står den som önskar någonting av mig (”s.k. arbetssökande”)? Jag lägger sedan mitt prisförslag på bordet, sen är det upp till objektet (”arbetssökande”) att välja; affär, eller att dra sig ur transaktionen. Visst, man kan förhandla om priset, men låt oss vara realistiska; de flesta har inte medel för att köpa den tjänst jag eventuellt kan erbjuda. Speciellt inte om man aldrig gkort ett hederligt arbete och inte tjänat pengar, som de arbetsskygga som oftast vill ha tjänster av mig som arbetsgivare. Jag sållar snabbt ut agnarna från vetet; ”har ni ett relativt högavlönat heltids-arbete idag?” Blir svaret nej, då minskar chansen radikalt att jag ska erbjuda mina tjänster. Slutord; inget är gratis, lär er det alla s.k. ”arbetssökande”!

  • Själv brukar jag faktiskt bli uppringd och erbjuden ”guld och gröna skogar”. Då skäms jag faktiskt. Hur kan de erbjuda en bluffgubbe som aldrig gjort ett hederligt handtag mer i plånboken än Fredrik Reinfeldt? Men då slår det mig. Det har ju inte han heller.

  • Jag har en maskin, som kan rosta bröd. Nu behöver jag inte längre tända eld i eldstaden för att rosta det.

   William von Pamp

 11. Han har ivarjefall missat en punkt. Vad gör han nästa månad när det blir dags att redovisa sökta jobb? Om han ska dra igång databasen varje månad och skicka jobbansökningar så kommer han att inom 1 år bli mer impopulär än Breivik. Sedan kommer de nog ändå anse att han inte är seriös i sitt jobbsökande, fastän han garanterat hellre vill tjäna RIKTIGT MED PENGAR, istället för statens snåla allmoser. Meningen är väl att alla 62 000 jobben ska lusasläsas för att se om man kan tänka sig jobb där, sedan ska man knacka på deras dörr med mössan i handen. Med en databas så kan han t.o.m få så mycket tid över att han kan porrsurfa, istället för att söka jobb och det går under kategorien privata nöjen som inte ger ersättning. Arbetssökande ska inte vara effektivt, det är inget som arbetsförmedlingen själva gillar eller sysslar med så det är bara att sätta igång och slicka kuvert och spamma via snigelposten.

  • Man ska in porrsurfa! Man ska bara titta på sin fru eller flickvän. Påklädd, alltså. Förutom det lilla man kan urskilja under täcket, på natten, i mörkret när man har sex.

   Alexandra Gyllenbåge-Kaprifol

   • Man ska inte ens titta på sin påklädda fru och fantisera om henne mellan 9-17 utan man ska ägna tiden åt att trakassera arbetsgivare via telefon, dörrknackning eller brevlådan om de försöker att gömma sig. Nä, nu ska jag själv *host**host*….söka lite jobb.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s