Wolodarski lever kvar i 1985

Överklassafari förfasar sig Peter Wolodarski över i DN. Det är fel att ordna en bussresa till Saltsjöbaden för att få höra om det berömda avtalet och om att det bor väldigt rika människor där. Men han tycker inte ens att det är ett problem att det finns klyftor i samhället.

Faktum är att de rika till och med borde vara rikare, högutbildade borde få ännu högre lön och det borde vara lägre skatt på entreprenörskap, menar ledarskribenten.

Frågan om ekonomiska skillnader förtjänar en seriös diskussion, även i ett land som fortfarande har västvärldens kanske lägsta inkomstspridning.

skriver Wolodarski och visar att han lever kvar i 1985 när så var fallet. För ojämlikheten har ökat under Alliansen och nu har Slovakien, Tjeckien, Norge, Danmark och Slovenien lägre inkomstklyftor, skriver Marika Lindgren Åsbrink efter att ha läst en OECD-rapport.

Enligt rapporten leder ökande klyftor till att det sociala kontraktet faller samman. OECD föreslår höjning av marginalskatten för de rika.

Man tar sig för pannan! Lösningen för att laga det sociala kontraktet är ju att vi talar om ansvar och om civilsamhället. Någon kan starta rörelser och föreningar som hjälper till med läxläsning och matpaket till behövande. Någon annan kan samla in pengar och någon annan kan dela ut det i soppkök. Nu får det vara slut med nånannanismen som säger att nån annan, till exempel staten, ska lösa samhällets problem.

Alexandra Gyllenbåge-Kaprifol

10 thoughts on “Wolodarski lever kvar i 1985

 1. Ping: Söndagskrönika 5/2 #Överklassafarin visste var den tog… « Röda Berget

 2. Låt förbundet Allt åt alla:s så kallade ”överklassafarie” till Solsidan bli till en läxa för överklassen.

  En nyttig sådan. En första lärdom är att vi lär oss att skydda våra utsatta områden på ett bättre sätt i framtiden. Här finns mycket att lära från USA, vi kan bli mycket bättre.

  Förbundet Allt åt alla:s fula knep att använda Fredrik Reinfledts jämlikhetsslogan ”allt till alla” är bara ännu ett försök att så splt mellan människor och ett farligt experiment i praktiskt grupphat.

 3. Ping: Läser med viss förundran DNs ledarredaktör Wolodarski i dag söndag « Ann-Sofie Wågström´s Weblog

 4. Safari det låter nåt det. Jan Guillou åker till Afrika på safari och jagar lejon och vissa andra åker till Saltsjöbaden på sk safari och jagar överklassen… ja att de inte skäms! Vilka pantade idioter!

  Vad safariungdomarna behöver är egentligen bara två saker: utbildning och jävlar anamma. Det är allt. Svårare än så är det inte. Utbildning för att kunna lura systemen och jävlar anamma för att sätta igång och lura systemen. Jävlar anamma är viktigast helt klart. Systemen är nämligen urusla med jättestora hål!

  Alliansregeringen hade kunnat fylla igen en del av hålen, men det gjorde man inte. Varför då kan man undra. Nja, svaret är enkelt. Fyller man igen hålen så kan man själv inte utnyttja dem sen. Men systemen läcker ju pengar som såll och Alliansen satsade stort på att få stopp på det värsta läckaget. Ja, och resultat blev då att man slog knock på alla som verkligen var i stort behov av hjälp av systemen. Ja, jag säger då det: Vilka pantade idioter!

  Och Peter Wolodarski är han också en pantad idiot? Njae, kanske inte. Han vet inte bättre. Det han skriver är bara nåt han läst nånstans. Vi får ha överseende med honom. USA borde vara hans ideal. Där har man ju kommit ganska långt nu på den vägen. Medelklassen utplånas snart, och sen finns det bara fattiga och rika kvar. Rena drömmen om man vill ha stora inkomstklytor som herr Wolodarski vill. Undrar om han tycker klytorna är tillräckligt stora? Framtiden i USA och resten av världen de närmaste åren ser onekligen ovanligt spännande ut i alla fall.

 5. Ping: Reinfeldts Nyspråk och Lögner – Enligt the Telegraph innebär Europakten visst rättsliga förpliktelser för Sverige | Nemokrati

 6. Buss var ett kardinalfel. Limousine med mörka insynsskyddade rutor är fordonet som gäller när man smyga sig på.

  Det var egentligen det Peter Wolodarski ville ha sagt med sin artikel. Det står klart och tydligt mellan raderna.

 7. Ja det fattar väl vem som helst att man måste lösa sina egna problem. Staten kan inte få den fattige rik eller den hungrige mätt. Staten kan inte få den arbetslöse i arbete eller få solsidan att betala skatt. Nej det är de lata själva som måste ta sig i kragen och sluta lata sig. Arbetslinjen gäller. Finns det inga jobb måste individen själv skapa ett jobb. Staten eller entreprenörer eller arbetsgivare skall inte skapa jobb eller minska klyftor. Det ska de fattiga själva göra. Magkänsla. Det är det som får ekonomin att blomstra. INTE ”vetenskap” (typ ”jämlikhetsanden”)

 8. Ja och se till att dom läser sin Ayn Rand flitigt för alla kan ju starta företag.. Det finns ju jobb o öhh, dom finns inte men typ öh behöver bara skapas, man måste ta reda på vad folk behöver i det samhället typ öh lösvaginor, öh,, ja öh Ayn Rand e best.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s