Fräck och oartig Juholt på operan

”Les Misérables” på Malmö opera har setts av Håkan Juholt (S). Sydsvenskan publicerar hans tankar om den. ”En oförskämd Juholt” är Johan Ingerös första rubrik på sin text om Juholts text. Det retar även mig att en ”arbetarledare” skriver om finkultur!

Oförskämd betyder enligt ordboken ”mycket fräck och oartig”. Att vara fräck är enligt samma goa bok att ohämmat följa sina impulser för att gynna sig själv utan att tänka på följder för omgivningen.

Här har Juholt alltså följt sin impuls att skriva en recension av operan och publicerat den i tidningen för att gynna sig själv (arvode för texten), utan att tänka på följderna för kultursidornas läsare.

Ansvarig utgivare för tidningen måste fritas från ansvar för oförskämdheterna i hans tidning, då han uppenbarligen inte vetat vad Juholt haft för sig när denne osedd tagit sig in på tryckeriet på natten och i smyg satt in texten i pressen. Ändå måste redaktören betala ut arvode till Juholt!

Enligt Ingerö är Juholts text dessutom ”dubbelt oförskämd” eftersom den inte riktas till hemlösa som är psykiskt sjuka, ”utan till kultursidornas något mer välbeställda läsare”. Juholt är inte lite oartig när han påminner välbeställda läsare om de fattiga. Skäms!

Det hade varit klädsamt om Juholt mångfaldigat texten på scannern/kopiatorn på Sveavägen 68, Socialdemokraternas partihögkvarter, och han sedan gått runt och delat ut recensionen av operan till de hemlösa, efter att med ett enkelt test ha försäkrat sig om att de var psykiskt sjuka. Det hade inte varit att vara fräck och oartig. Riv upp, gör om, gör rätt, och be om ursäkt, Håkan Juholt!

Alexandra Gyllenbåge-Kaprifol

6 thoughts on “Fräck och oartig Juholt på operan

 1. Juholts storhet är ju att kunna se samband som ingen annan kan se, och dessutom ha förmågan att anse sig se rätt. I det här fallet samband mellan fattiga slavar beskrivna i en opera baserad på en bok från från 1800-talet och, får man förmoda, de lätt efterblivna asfaltläggarna från England som enligt media hålls under slavliknande förhållande i Sverige, där de måste stjäla sin mat och bajsa i en hink.

  Bravo Juholt! Skriv gärna mer om sånt du kan, som hur man blandar dry martini också!

  Men be om ursäkt till asfaltläggarna som du har förolämpat!

 2. Men hallå Alexandra, har jag kommit till fel tankesmedja, eller? Menar du att det är Limbos åsikt att Juholt borde gå ut och gratis dela ut operarecensioner till folk som ställt sig utanför arbetslinjen?

  Klaus Dieter måste nu börja visa ledarskap över sitt företag, annars börjar jag och säkert fler med mig läsa det hälsosamt utrens..förlåt, reformerade SNS istället.

 3. Jag tycker det är bra att sossarna slösar bort sitt partistöd på operabesök, det får de inga nya väljare på! :-)

  PS. Juhult i sin desperation kanske letade efter Fantomen på Operan?

   • Det får mig att tänka på ett viktigt affärsmöte en gång..Och jag föreslog Panchito att du kör och jag lägger mej på flaket. Du har ju bara druckit en sjuttis och jag två, Han hade aldrig någonsin kört bil, men jag litade fullt på honom
    När jag vaknade vimlade av poliser runt bilen och Panchito sov vid rattenså jag hittade på nåt och klarade oss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s