Oskyldiga kan också vara skyldiga

Oskyldiga anklagas av polisen för att få upp statistiken, avslöjar Aftonbladet. Genom att visa upp bra resultat kan enskilda polismän göra karriär, enligt polisforskaren Stefan Holgersson.

Poliser går helt enkelt in i datasystem och lägger till brott på redan misstänkta individer. De här karaktärerna är alltså redan skyldiga. Så vad är problemet, det har ju tidigare kommit undan med brott?

Så finns det alltid de där personerna som ständigt gäckar polisen. De där som visar upp sig, svassar och krämar sig i fina märkeskläder och prestigebelönade bilar som de inte borde ha råd med, till exempel för att de är invandrare. Men dem kan polisen inte göra något åt.

Det är inte ”politiskt korrekt”.

Visserligen är jag närsynt, men jag är inte blind men när jag ser överdrivet sminkade tjejer på stan med dyra väskor och skor trots att det borde vara jag som har råd med dem så måste det ha att göra med snatteri och sådant uppenbart trots av lagen borde polisen få kunna ta tag i då och anklaga ”oskyldiga” som vi riktiga medborgare kan ange.

Preventiva anklagelser mot folk man inte har bevis mot har en avskräckande effekt. Brotten skulle minska om fler ”oskyldiga” blev anklagade. Det räcker inte med nolltolerans mot brottslighet, vi ska ha en viss negativ tolerans det vill säga att ett antal sätts i fängelse utan några som helst bevis. Då kan vi medborgare känna oss trygga.

Katy Fining
KF driver bloggen ”Att leva med närsynthet” som nyligen blev belönad med ett pris av en av tankesmedjan Limbos underavdelningar, som drivs av en bulvan

8 thoughts on “Oskyldiga kan också vara skyldiga

 1. Allt detta är egentligen socialdemokraternas fel, ända sedan de på sextiotalet flummade till kriminalpolitiken så att ingen svensk medborgare egentligen någonsin blir dömd för någonting (de får s.k vård istället) överhuvudtaget så kan ju poliserna här i landet inte längre göra karriär på att hänvisa till hur många brottslingar de har fått inlåsta.

  Återstår att hänvisa till gör endast hur många brottslingar de har haft misstankar mot, det är ju också ett slags statistik, i brist på bättre. Sålunda handlar det om en helt naturlig och sund anpassning till de lokalt rubbade marknadsmekanismer som de svenska sossarna satte i spel här i landet för länge sedan och som nu degenererat så långt att vi får nöja oss med fingerpekandestatistik istället för dödsstraff.

  Be om ursäkt Håkan Juhult!

 2. Alla medborgare bör få ett brottsregister med alla tänkbara
  brott inskrivna som sen plockas bort efterhand som ett
  specifikt brott begåtts.

  Jämlikhetsanden omsluter då oss alla när en engångsförbrytare
  är lika mycket värd som en återfallsförbrytare.
  En muselmansk tillfällig hembrännare får samma värde som en notorisk
  värmländsk hembrännare.

  • Nja, det där med att ”plocka bort” låter tyvärr alltför likt någon form av strykning i registren, det vill säga något som en sosse skulle ha kunnat komma på i slutfasen av en jämn valrörelse.

   Man kanske istället kan tänka sig att svennebananernas polisregister görs om till ett slags bingobrickor med 5 x 5 rutor där 25 olika slumpvis utvalda brott lottas fram och skrives in på de olika fälten. Den snut som sedan först lyckas sätta dit en banan för 5 brott på sådant sätt att han får en bingorad blir automatiskt uppflyttad ett hack på karriärstegen. Den som får ihop två rader får vara med i teves efterlyst. Den som först får ihop en full bricka på en banan blir automatiskt överflyttad till FRA. Etc.

 3. Det är glädjande att effektiviseringen av polisväsendet med målstyrning slår så väl ut. När en konstapel nått sitt mål att t.ex. per dag fånga 20 fortkörare och 10 skurkar som slänger glas i plåtåtervinningen kan man bara skruva upp målsättningen lite till. Och då blir polisen effektivare och vi kan sänka skatterna ytterligare. Dessutom stimulerar målstyrningen kreativiteten för hur polisen ska uppfylla sina mål.

 4. Att polismän friserar statistiken genom att lägga till extra brott för misstänkta individer är helt nödvändigt. Denna statistik kommer ju sedan att passera BRÅ, som konsekvent förfuskar all brottsstatistik genom att automatiskt halvera alla former av brott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s