Borgare trycker i sig burgare

Halveringen av restaurangsmomsen ger fler jobb, tror Per Gudmundson. Sänkta priser ger fler kunder på till exempel hamburgerkedjan Max. ”Se där en ursäkt så god som någon att trycka i sig en burgare.”

Men om folk trycker i sig burgare på Max så kommer de att inte äta på någon annan restaurang, som får dra in på personal. Eller så äter de mindre hemma, vilket gör att livsmedelsbutiker går miste om pengar.

Med andra ord måste vi alla trycka i oss mer hamburgare för att ungdomar ska kunna få jobb på Max. Efter min vanliga lunch kommer jag, och, tror jag, Per Gudmundson, sedan göra en snabbis till Max och begära ett Grand de Luxe Cheese n Bacon-mål. En god borgare trycker i sig goda burgare, var det någon som sa.

Att folk blir allt fetare är en myt. Då kan man lika gärna tro att ökat antal fisar spär på växthuseffekten.

Men för alla er anemiska kaninmatstanter som bara vill ha en sallad till lunch har jag ett tips. Släng Grand de Luxe Cheese n Bacon-målet i soptunnan utanför Max. Det fungerar lika bra. Men vi måste alla visa solidaritet!

Klaus-Dieter Fliik

10 thoughts on “Borgare trycker i sig burgare

  1. Sen kan man halvera spritmomsen så att fler ungdomar kan få jobb på systembolaget, halvera bensinmomsen så att de kan jobba på bensinmackar, halvera bokmomsen så att de kan jobba på bokaffär. Ja, kort sagt halvera momsen överallt så att ungdomarna kan få jobb precis överallt. Varför har ingen tänkt på det tidigare?

  2. För att vara säker på att den efterfrågade effekten verkligen uppstår vore det kanske bäst om staten anställer ett antal agenter som får i uppgift att gå och för statliga pengar inhandla Grand de Luxe Cheese n Bacon-mål som samma agenter sedan förpassar rakt ner i papperskorgen.

  3. Nu är det väl inte så att motivet för sänkningen av restaurangmomsen är att människorna skall trycka i sig hamburgare på MAX. Det mer angelägna syftet är nog att ge utdelning på partistödet från den STORE distributören av malda köttprodukter.

  4. I soptunnan!?? När man kan slänga hamburgarna på fattiga människor! Här på tankesmedjan har vi ju nyligen hyllat bratsen som slängde växelpengar på fattiga barn i Stockholm. Är det någon skillnad på att slänga hamburgare direkt jämfört med att låta de lata glinen gå och handla själva?

      • Nej absolut inte! Vegetarier är helt värdelösa ur militär synpunkt, särskilt när man går MP-vakt någonstans ute i spenaten – försök själv använda en gurka eller banan eller purjolök som batong så får du se, de viker ner sig snabbare än en genomsnittlig handled i prideparaden. Det är bara en gammal seglivad sossemyt från åttiotalet att ”det går lika bra med selleri”!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s