Fel placera barn i fack

”Förskola – utan flickor och pojkar” är rubriken på en artikel i Aftonbladet. Jag hajar till och hoppas ett tag att detta är en ny pigg idé – förskolor utan pojkar och flickor. Det skulle kunna leda till stora vinster för förskoleentreprenörer, med lägre kostnader för lokaler och utrustning.

Men nej, det är en socialisttidning artikeln är tryckt i och det handlar i stället om att pojkarna och flickorna inte ska placeras i fack på grund av sina kön. Det är fel att facka barn.

Problemet är bara att föreståndarna behandlar pojkarna och flickorna som ”barn”. De borde behandlas som människor och ges möjlighet att arbeta i stället för att vara bundna vid en förlegad socialistisk 1900-talsidé om ”barndomen” som en ”fredad zon” där man ska få leka omkring som apor.

”Barndomen” är socialt konstruerad. En gång i tiden behandlades barn faktiskt som de små vuxna de är, de kläddes som miniatyrversioner av vuxna och de fick arbeta precis som vuxna.

Själv skulle jag inte vilja att mina nyfamiljepersoner (nyfamiljeperson = ”barn”) placerades i fack som omyndig och dominerad ”egendom”.

Min och min familjepersons nyfamiljepersoner ska inte gå i nyfamiljepersonutanförskapsanstalt (”skola”). De ska arbeta åtta timmar om dagen, klä sig som vuxna, läsa vuxenböcker som Geschichte des 18. Jahrhunderts av Friedrich Christoph Schlosser, fundera över situationen i Spanien och diska efter sig. Även om deras familjeperson faktiskt bor här.*

Gabriella Fisting

* Från ”DISKA efter dig – Din morsa bor inte här!”

6 thoughts on “Fel placera barn i fack

  1. I framtiden kommer det inte att finnas några ”hon” och ”han”. Bara ”hen”. Man får själv lista ut om man förutom att man är en ”hen” också är en ”hon” eller ”han”. Lyckas man inte bestämma sig för vad man är, så får man använda sig av insemination. Man kan också bli bisexuell. Det är dock att göra det lite för lätt för sig tycker jag.

  2. Förr i tiden när arbetstiden var längre och modern höll sig i hemmet så sov barnen när fadern kom hem från jobbet. Nu är det annorlunda och sämre. Så länge som dagens barn får se båda sina föräldrar komma hem trötta från arbetet så kommer de att förknippa arbete med vuxenhet/trötthet. Detta är en ond cirkel som gör arbete till något skrämmande. Den mest marknadsmässiga lösningen är naturligtvis att även införa en arbetslinje för barn så att de också kommer hem lika trötta och lär sig sin bit i livspusslet redan från början, fyra timmars obligatoriskt arbete efter skolan skulle kunna vara en bra start, jag föreslår att tankesmedjan lanserar tanke på en ”prepubertal arbetslinje”.

    • Huvudsaken att de små gossarna lär sig att stå och kissa. Sen följer allt naturligt därav.

      Ja det stärker identiteten att ha något eget att hålla fast i och falla tillbaks på när man senare i livet råkar ut för svårigheter.

  3. Ping: Tweets that mention Fel placera barn i fack « Badlands Hyena -- Topsy.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s