Logisk vargpolitik

Så här: Först skjuter vi genetiskt friska vargar i naturen. Sen sätter vi ut genetiskt sjuka vargar från djurparker.

Eller så här: Först skjuter vi vargarna i naturen. Sen sätter vi ut vargar från djurparkerna och skjuter dem under nästa skyddsjakt. Vi har en nollvision: noll vargar i Sverige.

Eller så här: Först skjuter vi vargar. Sen sätter vi som panikåtgärd ut vargvalpar från djurparker i naturen. De kommer inte att överleva, det är en alliansymbolisk åtgärd för att blidka EU utan att reta upp varghatarna.

Eller så här: Först skjuter vi vargar för att blidka varghatarna. Sen öppnar vi en vargkorridor genom halva Sverige ner till Mellansverige. Vargarna kommer att följa skyltarna ner.

Eller så här: Först kritiserar den svenske miljöministern vargjakt i Norge. Några år senare uppmuntrar den svenske miljöministern vargjakt i Sverige.

Eller så här: Vi är absolut tvungna att följa vartenda direktiv som EU beslutar om, till exempel datalagring – det är ett argument mot kritikerna. Men vi kan bryta mot dem när vi vill, till exempel när det gäller vargjakten.

Alliansens och i synnerhet Centerpartiets politik kan ofta verka paradoxal. Men Landsfaderns vägar äro outgrundliga, liksom Guds. Men han går sida vid sida med folket, vars förtroende han bär.

Johnny Golightly

12 thoughts on “Logisk vargpolitik

  • Vargjakten var gen jakt! Varför inte jaga varg med gengas? På så vis blir de sjuka innan de dör. Således inget dåligt samvete över att döda friska djur.

   Om nu vargministern vill avverka lite djur skall han väl få göra det, han är ju ändå minister! Det är ju så härligt att komma ut i skogen och få daska ett vargkadaver! Och bara för att datalagringsministern vill följa datalagringsdirektivet behöver inte Carlgren slaviskt följa varglagringsdirektivet!

 1. Visst är det logiskt. Men just i det här fallet så förefaller det ju både enklare och mera praktiskt att bara låta jägarna skjuta vargarna direkt i djurparken?

 2. Ping: Tweets that mention Logisk vargpolitik « Badlands Hyena -- Topsy.com

 3. Sverige har länge varit en fristad för oss varulvar, i gengäld har vi ställt upp som symboler för t.ex kapitalismen (hungriga vargar jagar bäst etc), men nu har tydligen sossarna lyckats infiltrera jägarförbundet så vi inte kan gå säkra ens här längre!

  Be om ursäkt Mona Sahlin!

 4. Nejdå, det är är ingen paradox. Det är blott ett lysande exempel på vad som gör Sverige så stort och uppskattat världen över. Förmågan att kompromissa.

  Ja, våra dugliga politiker är världsmästare på att kompromissa. Vargfrågan är ju ett lysande exempel på en totallyckad kompromiss mellan varghatare, vargälskare, jägare, miljötalibaner, jakthundar, blåbärsplockare, svampplockare, älgar, får, små barn, vargar och EU-regler. Ingen blir riktigt nöjd och ingen blir riktigt totalförbannad.

  För en yttre betraktare kan det hela framstå som rent vansinne. Men det är bara för att de inte förstår de finare finesserna.

  Processen är ofta utdragen. En detalj som även är användbar för att styra i EU.

  Eller som ambassadör Barzun uttryckte det:

  ”Sometimes they are quick to take a surprising hard line (as with Russia’s invasion of Georgia) and sometimes they are so slow to come around that they drag EU decision-making to a halt”

  Lysande betyg! Sverige regerar i EU!

  Ett riktigt skolexempel på det är hur fantastiskt fint och och oerhört kompetent vår obligatoriska Euro-övergång parkerats på obestämd tid.

  • Unge ingenjören börjar bestämt
   låta som en guru och sånt är bra
   för då begriper ingen något
   men jag kan nu avslöja att
   glesbygdstalibanerna i norr
   hatar samer och vargar medan
   de i söder hatar muslimer och vargar.

   I norr hatar samerna glesbygdstalibaner
   och varg men i söder hatar inte muslimerna
   något förutom de i utrikes Tunisien som hatar
   jägare. Bara en tidsfråga innan muslimer i
   fosterlandet börjar angripa jägare och då är
   frågan om en sån där gay vargminister kan stå
   där i skogen och nynna en låt av Carola eller gå
   glesbygdstalibanerna till mötes och införa skyddsjakt
   på muslimer i hägn under kontrollerade former och
   under en övergångsperiod endast tillåta paintballvapen
   med skott i regnbågens alla färger.

   • Skriv ”Skott i råttan Arvid” sa syrgaskillen
    men va fan….Han tror Filippa sätter på
    alla ministerposter den ungtuppen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s