Fotboja för alla

Fotobojor kan få gps. I dagsläget kan man bara se om bäraren är hemma eller inte. Kriminalvården ska dock komplettera bojan med gps. Bäraren får endast vistas i vissa zoner, och vid överträdelser utlöses ett larm.

Så småningom bör systemet utökas till alla riskgrupper. Med ”riskgrupp” menar jag en grupp som antingen utsätter andra för risk eller själv kan utsättas för risk.

Riskgrupper är exempelvis muslimer (där det kan finnas islamistiska terrorister), ungdomar (startar bränder och vandaliserar), äldre (kan gå vilse) och barn (kan kidnappas).

För varje person börjar man med antagandet att alla zoner (d.v.s. 100 procent av samhället) är förbjuden zon. Sedan lägger man in gröna zoner där han eller hon har legitima ärenden – skolan, arbetsplatsen, vägen till denna, shoppingcenter, et.c.

Premiumkunder erbjuds sedan möjligheten att köpa sig nya platser och får bonuserbjudanden vid större inköp. Stor rörelsefrihet blir ett kvitto på att man är en mönstermedborgare, medan i andra ändan av skalan finns fångar, socialbidragstagare, arbetslösa et.c.

De allra bästa kan till och med helt få slippa fotboja!

Även på kort sikt innebär fotboja med gps en stor frihetsökning. Myndigheterna vet i varje ögonblick 24/7 var brottslingen befinner sig, i stället för som nu bara inexakt ”inne eller ute”. Det är en frihetsökning som de flesta medborgare nog skulle tacka ja till.

Fredrik ”Flipper” Filén

17 thoughts on “Fotboja för alla

 1. Jag tycker att alla meborgare ska få välja fotbojan
  som ett erkännande av demokratin.
  De som inte väljer fotboja har självfallet något
  fuffens för sig och bör placeras på anstalt.
  Valfriheten sållar bort agnarna från vetet.

 2. Ett tecken på att Kina nu har gått om väst är att de redan i höstas började med gps på senila. De låter helt enkelt de dementa irra omkring under dagen. Sen får släktingar samla upp dem på kvällen. En mycket pragmatisk och kostnadseffektiv lösning.

  För övrigt håller jag i princip med Herr Flipper.

  Dock anser jag att man ska förenkla indelningen så att alla som inte är höginkomsttagare är en riskgrupp, alltså den stora grå massan. Därmed är – som sig bör – höginkomsttagare mönstermedborgare med oinskränkt tillträde till alla betalzoner. Förslaget ger ju dessutom utrymme för välbehövliga skattesänkningar för höginkomsttagarna.

 3. Om den där jädra statssekreteraren Lars Danielsson hade haft fotboja under tsunamihelgen så hade vi kunnat avslöja vem hans älskarinna var redan då och sedan hade Göran Persson fått avgå redan 2005 och utlysa nyval och Allinzen hade kommit till makten ett helt år tidigare!!!

  • Nu var det väl så, att herr statssekretaren var gift vid tillfället i fråga och således redan försedd med handboja i form av vigselring. Den kunde ha försetts med gps, så att fru Danielsson (och eventuellt vi andra) hade kunnat avläsa Danielssons fuffens.

   Och så vidare enligt ditt högst troliga scenario.

   • Vigselringarna är orsaken till de flesta äktenskapsbrotten, precis såsom internet är orsaken till de flesta terroristpiratbloggarna…

    Vigselring, boxningsring, rumlakring, ring klocka ring, ring in den nya övervakningen och ring ut den gamla…

    Nej, nu jävlar behöver jag mig en återställare!

 4. Dessa ständiga kommunistlösningar hör inte hemma i ett civiliserat samhälle. Dyra speciallösningar bara för att man tillhör en ”speciell” grupp.

  Nä, de flesta teleoperatörer har för tillfället kanpanjer. Ge varje kriminell en mobil, så kan vi hålla koll på dem medans de genererar pengar genom telefonkostnader. Det ska inte vara skillnad på folk och folk, om man inte tillhör toppen dvs.

  • Kära lilla vän, mobiler kan tappas bort. På så sätt kan vi aldrig säkra tryggheten. Alla ska kunna känna sig trygga, det får vi aldrig kompromissa bort.

   FFF

   • Men herrejestanes. Är man så oansvarig att man tappar bort mobilen, så undrar jag allt om det rör sig om en riktig kriminell. Det är ju trots allt så att tjyven gör tillfället. Är man så oansvarig att man tappat bort kofoten, så blir inget brott begånget.

    Alltså, ge alla kriminella mobiler, och lås in alla som inte kan hålla rätt på sin mobil. Opålitligt folk är en pina för vanligt folk.

    Gott nytt

   • Smen, du började bra men du var totalslarvig. Prova först:
    Alltså, ge alla kriminella mobiler, och lås in alla som inte kan hålla rätt på sin mobil.
    Men det duger inte heler, vad skall Marknaden säga? Va!
    Alltså, tvinga alla köpa mobiler, och lås in alla som inte kan hålla rätt på sin mobil.

    Såja. Perfekt!

 5. Som ett litet komplement till fotboja vill jag förära Tankesmedjan med en liten nyårshälsning.

  Ring, marknad, ring i bistra nyårsnatten
  ditt nya budskap över nejd snö;
  det gamla lägger sig att dö…
  Ring marknadslov över land och vatten!

  Ring in det nya och ring ut det gamla
  i årets första, skälvande minut.
  Ring socialismens makt från världens länder ut,
  och ring in marknadens till oss som famla.

  Ring våra tankar ut ur sparsamhetens häkten,
  och ring uppskov till sargat kontos barm.
  Ring lån ut till rik och arm
  och ring köpfest in till jordens släkten.

  Ring, marknad, ring… och seklets krankhet vike;
  det dagas, marknaden fram i styrka går!
  Ring ut, ring ut dn slemme socialismens får,
  ring in marknadens tusenåriga rike!

  Ring in den tid, då köpkraften befrias från sorg
  ur kommunismens kalla band.
  Ring mörkrets skuggor bort ur alla land;
  ring mästaren in, bidande messias Anders Borg.

  Gott nytt år! Nu måste jag skynda…

 6. Denna dag går mina tankar till den orädde hjälten från down under. Han sitter nu med fotboja någon stans i England. Beslut om utlämning till Sverige kommer snart att ske, och väl i Sverige är steget inte långt till avvisning till USA, där inlåsning och borttappande av nyckel hotar…

  Så med stor respekt:
  A Happy New Year Julian! I think you will need it!

  Nåja, säga vad man vill, men du har i alla fall fått ligga en hel del Julian! Det är ju alfahannens lott. När man pippat en dam så står 50 nya på kö… hehe… Nån dam hade tydligen också olovandes fotat dig helt naken? Är det lagligt? Vem vet, här dyker kanske fina bilder upp på nätet? En yrvaken Julian med Klas-Göran modell större vajande i vinden? Morgonstånd kanske?

  Sen tycker jag att det är himla orättvist att alla tjejer bara vill ligga med rockstjärnor och världskändisar! VI VANLIGA KILLAR VILL OCKSÅ LIGGA!

  Vi får ju inga ligg! Min största merit är i alla fall att jag legat med en tjej som tidigare haft ”en romans” (hehe…) med Tommy Körberg. Det är jag himla stolt över! Djävla bra sångare!

  • Man får väl applådera den där Assange som föregångare när det gäller fotboja för den grå massan. Ja, det är ju viktigt för bananacceptansen att någon känd person föregår med gott exempel. Med lite tur kan det till och med bli mode.

 7. Min f.d flickväns nuvarande flickväns blivande mans fru, hörde av sig tidigare i denna fråga då hon inte kunnat finna svar på den för henne viktiga frågan om dessa fotbojor kommer att finnas i olika färger och i så fall vilka?

  Högaktningsfullt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s