Tomtarna och terroristerna

Misstänkta terrorister har gripits för ett planerat attentat i Danmark. Fem islamister ska ha haft som mål att döda vem de än mötte på danska JyllandsPosten. De misstänkta ville mörda kanske 20 eller 40 människor för att några andra personer för fem år sen satt och ritade.

Den automatkarbin som nyligen stals i Stockholm kanske skulle använts i det planerade dådet, spekulerar Per Gudmundson.

Två vakter försedda med skarpladdade automatkarbiner och med uppgift att försvara Stockholms slott var natten mot julafton en lätt match för två obeväpnade män i tomteluvor och skägg. Tomtarna stal ett vapen och sprang iväg.

Slutsatsen tycks vara att svenska soldater inte har träning i att försvara sig mot obeväpnade tomtar, bara mot tungt beväpnade motståndare som inte skulle ha en chans att erövra slottet trots automatkarbiner, granater, granat- och eldkastare med mera.

Frågan är hur det kan vara tillåtet att gå omkring iklädd heltäckande tomtedräkt och ansiktsmask. På tankesmedjan Limbo föreslår vi nu att täckande tomtedräkt ska förbjudas, för att liknande incidenter inte ska upprepas. Likaså bör straffsatsen för att springa fram till högvakten och ta deras vapen höjas för att avskräcka från liknande dåd i framtiden.

Vi föreslår också specialträning mot tomtar. Gravt överviktiga medelålders eller äldre män, helst med riktigt skägg, bör anställas av armén. De får sedan klä sig i mössa och rödvita kläder (en koppling till Danmark som Gudmundson nog lade märke till) och träna med soldaterna.

Säkerhetspersonal övervakar givetvis tomtarna så att soldaterna inte skadas allvarligt under träningen.

William von Pamp

14 thoughts on “Tomtarna och terroristerna

 1. Herregud, tänk om al-Qaida och talibanerna läser Gudmundssons krönika och klär ut sig till tomtar i Afghanistan. Plötsligt kryllar det av tomtar i svenskarnas sektor i bergen. Det blir inte lätt.

  Men där är vackert. Med alla vallmoblommorna.

  ÖB bör ta ett snack med Jan-Öivind Swahn.

 2. Om det var i början av förra seklet eller i slutet av förrförra minns jag tyvärr inte, men då gjorde lärlingar till simpla arbetare ett smärre uppror på grund av usel lön. De nöjde sig inte med att lära sig ett yrke, girigbukarna. Jan Björklund skulle vrida sig på kontoret om det hände idag.
  De drog igenom Gamla Stan med lösnäsor och slokhattar för att inte kännas igen medan de sabbade och förstörde så mycket de kunde. Skam nog verkar deras terror lyckats. Inte särskilt lång tid efteråt fick de en garanterad minimilön.
  Varje gång jag tänker på det blir jag så arg att jag skakar, nästan så att tänderna lossnar. Att de inte förbjöd lösnäsor och slokhattar redan då är ett mysterium för mig. Bättre sent än aldrig. Jag har skrivit till Justitiedepartementet, Högsta domstolen, Riksdag och Regering minst en gång i veckan och krävt att lösenäse- och slokhattsförbud införs snarast.
  I denna Sossedummokrati tar ju saker sååå lång tid, men jag är säker på att förbuden snart klubbas.

  Tacka mig!
  *jag bugar*

 3. Glumde
  medan vi väntar på förbuden bör det ges hård och avancerad utbildning för militär, polis och alla som upprätthåller ordning. Upplopp kan ju lätt leda till knäppa idéer att bli självmordsbombare hos sympatiserande aspbergera m fl.
  Inte bara tomtar är farliga.

 4. Vaddå obeväpnade tomtar? I dagens militära värld är övervakning och psykologi de viktigaste vapnen. Alla vet att jultomtens övervakning av ALLA barn är bättre än FRA:s. Alla vet att han kan ta sig in genom vilken skorsten som helst om han vill. Tanken på atomvapenkrig skrämmer mig inte alls, men frasen ”finns det några snälla barn här?” kan få både mig och vissa av de tuffaste kommandosoldaterna i landet att börja skaka i knäna p.g.a förträngda barndomsminnen. Julen är en lightversion av ”shock and awe” och jultomten är på vår sida (den goda sidan) mest bara för att vi så väldigt gärna vill tro att det är så, men egentligen vet vi inte säkert…

 5. Alldeles korrekt. Heltäckande dräkter är ett signum för islamister och däri passar tomten perfekt. Stora pylsiga kläder och stort skägg, inte helt olikt USAma Bin Laden. Vad kanske händer i morgon, Kvinnor i heltäckande dräkter utan bara axlar, tar sina ljus i håret och tänder eld på bensindunken dom gömmer under kjolen?

  Hellre samma frihet som dom har hos våra vänner Kim Jong Il, änatt bli sprängd i bitar av julens suspekta figurer.

 6. Här sätter Herr von Pamp fingret på punkten i springan igen.

  Förra året vid samma tid var det en tomte som rånade en bank. Detta inträffade även året innan, då tomten flydde på moped efter uträttat värv. Men året dessförinnan var rånarmannen utklädd till ett träd – mycket intressant fakta.

  Vi har alltså ett mönster som upprepar sig, där förövarna har tillgång till avancerad rekvisita, samt moped. Fakta pekar således på personer i nära anslutning till kulturarbetare med teatralisk erfarenhet. Vi kan kalla det för kulturspåret.

  Föreslår därför att Rikskrim, Säpo och FRA inriktar alla sina resurser på det här mycket heta kulturspåret som jag just skissat upp.

 7. Två tungt obeväpnde tomtar avväpnar två tungt beväpnade bananer som bevakar en tungt beroende socialbidragsfamilj.
  Mycket tyngd ligger på de Svenska skattebetalarnas axlar.
  Släpp fångarna på slottet fria att sköta sin egen försörjning och bevakning.

 8. Under kriget så fick vår expert på
  närstrid en idé.
  Vi skickade fem man iklädda tomtedräkt
  mot ryssens näste.
  Tanken var att de skulle tro att de var
  präster från rysk-ortodoxa kyrkan och
  därmed få fri lejd.
  De fick de inte för ryssarna i nästet var kommunister.

  En högvakt bestående av ateister med kommunistiska sympatier
  är vår regent och fosterlandets bästa försvarare.
  De skjuter på allt med skägg.
  Proggare, talibaner, Castro, tomtar/metropoliter och
  den grekiske sångaren Demis Roussos.

  • Herr von Däniken glömde tomtar. Ja, tomtar verkar vara de som strider hårdast nu för tiden, och besegrar våra stolta höga vakter utan problem.

   Så låt mig föreslå unga finniga tomtar med Counterstrike-erfarenhet. Ja de vet att hitta avtryckaren i rätt ögonblick. Det blir garanterat helt rent framför slottet. All rörelse upphör. Det blir lugnt och tyst som i en pjäs av Lars Norén, rymdeposet Aniara eller en dikt av undertecknad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s