Framtiden snart naken

Framtiden avslöjas snart av en supersimulator, uppger Metro och BBC News. Schweiziska forskare vill bygga en kunskapsaccelerator och jämför den med partikelacceleratorn Large Hadron Collider.

Simulatorn Living Earth Simulator (LES) skulle kunna förutsäga framtiden genom att man matade in uppgifter från bland annat Wikipedia och sociala medier – och kanske bloggar som Badlands Hyena – och lät maskinen ge svaren. Jo, Dr Helbing anger faktiskt Wikipedia.

LES är ett lysande exempel på nya tekniska lösningar som kan lösa våra problem. Bara ta en jättelik superdator och mata in en massa data från Wikipedia i den.

Många anser att det finns en fara med den nya tekniken. Vad ska vi göra om sådana avarter som boken Jämlikhetsanden matades in och påverkade datorn? När svaret skrevs ut av en skrivare och det stod svart på vitt att vi måste ha ett jämlikt samhälle skulle vi ju vara tvungna att lyda. Datorn är ju objektiv.

Men det är en naiv syn på saker och ting som inte tar hänsyn till elementär logik. Datorn skulle automatiskt sålla bort felaktiga teorier från Wikipediaartiklarna et.c. och endast leverera de rätta teorierna och svaren. Ingen risk att vi skulle tvingas skapa jämlika samhällen eller göra något åt ”klimatförändringar”.

Klaus-Dieter Fliik

Tipstack: Ing. Sven-Olof Bengtsson-Svensson-Lundin

5 thoughts on “Framtiden snart naken

 1. Datorns förmåga att sålla bort ologiskt kommunisttrams är förstås lugnande. För att maximera datorns underlag av logiska uppgifter bör den dock även matas med Conservapedia. Då slipper den lägga så mycket tid på att bygga upp ordentliga resonemang från grunden.

  • Som jag förstår det ska datamaskinen själv hitta allt väsentligt på nätet. Så sannolikt kommer även Psyklopedin och Uncyclopedia samt ridvägsministerns uttalanden i media att bidra väsentligt till att datamaskinens prognoser blir korrekta.

 2. Enligt artikeln ska datorn simulera allt. Det är ju lysande!

  När det närmar sig val och man redan vet valutgången i förväg behöver man ju inte gå och rösta. Bara att slå sig ner i TV-soffan och invänta resultatet.

  För att inte tala om terroristbekämpning. Bara att skicka en kryssningsmisil i förebyggande syfte. Eller rättare sagt, bara att skicka den till koordinaterna som prognoserna anger att man kommer att skicka den till.

  Och alla bloggare kan prenumerera på utskrifter om vad de kommer att skriva. Bara klistra in i bloggen.

  Ja, så kan man beta av område efter område på samma sätt. Framtiden ser verkligen ljus ut!

 3. hyenan har blivit hackad. den ondsinte hackaren har tydligen lurat in lögnen att hyenan skulle vara en blogg! Snart är väl inte ens kalle bills blogg säker! stäng ner internet! osv i oändligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s