Vildvuxen noshörningsdebatt

Noshörningar skjuts i allt högre takt, rapporterar DN. I Sydafrika förloras nästan en noshörning per dag på grund av jakten.

Det är en högljudd debatt som pågår om noshörningar.sina håll används förvrängda fakta och vilda anklagelser. En stor del av orsaken är Internet, denna djungel där alla hämningar släpper. Man tänker lätt på verkliga infödingar som slår på trummor och dansar omkring nakna i eldsken, redo att utföra ett människooffer.

Men den får inte dölja faktum att noshörningsstammarna blir genetiskt starkare av jakten. Givet att det oftast är friska noshörningar som skjuts, men det ändrar inte faktum.

Hur många noshörningar behövs för att stammarna ska vara friska? Egentligen kan man inte vara säker på att komma åt inaveln utan att avliva alla vilda exemplar. Det skulle ha den fördelen att folk skulle kunna röra sig i större trygghet på savannen. Jag talar främst om de många turister från Europa, USA och numera även Asien som besöker Afrika.

Trygghet och säkerhet är a och o för att turistnäringen ska kunna lova sina kunder en trevlig och minnesvärd upplevelse på savannen.

På zoo kommer noshörningen att finnas kvar, och där kan vi noga se till att undvika inavel. Zoo erbjuder även möjligheten att filma noshörningarna, filmer som med ny teknik kan projiceras i 3D på savannen, till exempel via projektorer i marken vid vägarna där turisterna brukar åka.

Det är spännande möjligheter som öppnas för en ökad turisttillströmning med vidhängande ekonomisk utveckling för de pigga entreprenörer som är villiga att ta chansen. Jag tror på framtiden! Nya tekniska lösningar lovar gott för alla oss som älskar noshörningen.

Klaus-Dieter Fliik

10 thoughts on “Vildvuxen noshörningsdebatt

 1. Vad underbart! Jag har faktiskt själv skjutit en noshörning under en fantastisk resa i Afrikas vildmarker som jag självklart betalade rikligt för. Jag upptäckte också att de svarta människorna inte bara är sagofigurer, utan också faktiskt finns på riktigt! Tråkigt bara att de var överallt på gatorna i städerna. De hör ju hemma på savannen, i det vilda. Vad ska turistföretagen nu sälja resor till Afrika med? Jag blev faktiskt väldigt besviken.

 2. Ett förslag till vår sammanbitne ulvaminister:

  Regeringen må snarast besluta om emottagande av ett antal afrikanska noshörningar (med ring i örat och hästsvans), tillsammans med de stackars finska vargarna, för att på så sätt spä ut den (in-)hemska mångfalden en aning.

  Vi är tämligen säkra på att åtgärden skulle mota Varg-Olle i grind och tillika motverka enfald i vargfrågan.

 3. Det är utomlands som man hittar dom nya idéerna, även om dom är inspirerade av Centerpartiet.

  Noshörningsjakt i Sydafrika, skitbutiker i Nordkorea och kärnkraft i Iran.

  För övrigt så borde vi lära oss av våra Allierade Nordkorea att allt går att sälja för att öka tillväxten.

 4. Lösspringande noshörningar på savannen leder ofta till ohämmad skottlossning, vilket är farligt för turisterna.

  Ja det är mycket svårt att skilja en noshörning från en överviktig Amerikan med kamera som kryper omkring och fotograferar något obetydligt kryp, även för noshörningarna, vilket lett till smärtsamma incidenter under parningssäsongen.

  Och som jägare, vem vill ha ett flinande människohuvud på väggen i troférummet?

  Zoo är alltså rätta platsen för dumma och halvblinda noshörningar.

 5. Min bäste herr KDF, du framför många viktiga, logiska och sakliga argument för att noshörningarna skall skyddas från degenerering genom att utrotas i det vilda. Jag står helhjärtat bakom dem alla!

  Dock saknar jag den minst lika viktiga aspekten att friströvande noshörningar utgör ett marknads- och aktiekurshot för alla tillverkare av Viagra och andra potensmedel. Försäljning av malda noshörningshorn är som bekant ett slags piratverksamhet som den afrikanska svarta marknaden (om ordvitsdubbletten ursäktas) länge terroriserat våra västerländska vanliga hederliga medicinkrämare med. Tänk så mycket mer dessa aktieägare skulle ha kunnat tjäna om inte kreti och pleti rantat runt med oauktoriserade erektioner av noshörningshornsgenes!

  Skjut av dessa skabbiga vandrande ekonomiska onyttigheter så fort som möjligt!

 6. En annan utrotningshotad – och möjligen inavlad – grupp varelser i det här landet är centerpartisterna. De blir bara färre. Minus hela tiden. Är det nån som skjuter av dem efterhand? För jävligt, i så fall.

  Carlgren snappar och biter, Tant Mård ylar.
  Fullmånen lyser vinterkall. Minus 20. Det knäpper i långkalsongerna.

  Är de en degenererad flock som inte förmår reproducera sig? Kanske måste vi importera friska centerpartister från Finland? Och låta dem dejta sina svenska artfränder.

  • Vi vill givetvis ha en livskraftig stam centerpartister i vårt land, därför är det bra att de nu minskar kraftigt – då försvinner de sämre exemplaren och bara riktigt stålliga, jag menar ståtliga exemplar blir kvar. Det ökar även acceptansen för centerpartistisk politik i övriga läger.

   Som alliansvän ser jag gärna att (C) minskar ner mot 3, 2 eller 1 procent. Jag ser ljust på framtiden. Alla vi som älskar centerpartister tror att det är bra att de bara blir färre.

   KDF

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s