Deprimerande opinionsundersökning

Alliansen är störst, deklarerar SvDDN, Aftonbladet och Expressen baserad på Expressen/Demoskops junimätning. DN:s ledarsida menar att sympatierna vänt till regeringens fördel. Att praktiskt taget alla journalister och förståsigpåare antar att den senaste opinionsundersökningen speglar verkligheten bara för att den är den senaste är häpnadsväckande.

Slutsatsen dras att när mindre opinionsundersökningar publiceras med resultat som rycker upp och ner från mätning till mätning beror det på att folk byter åsikt från mätning till mätning snarare än på att det handlar om metoden och urvalet.

Demoskop som frågat 1.177 personer får lika mycket vikt som SCB som intervjuar 9.000 personer. Ett större urval bör ge ett säkrare resultat, med mindre dramatiska variationer över tid. Moderaterna kanske inte alls är största parti i SCB:s kommande mätning i nästa vecka.

På grund av dessa deprimerande tankar har tankesmedjan Limbo genomfört en egen väljarundersökning på 100 personer för att få ett mer lämpligt resultat som kan peppa våra meningsfränder.

Resultat är att Alliansen leder med förkrossande 90 procent av rösterna, en ökning med 30 procent från vår förra mätning. Oppositionen får endast 7 procent, och Socialdemokraterna är närmast utraderade med 3 procent.

Vi tror att det beror på att väljarna upptäckt att Mona Sahlin är kvinna och att de nu förstår att de rödgröna inte för samma politik som det högra blocket. Dessa upptäckter har alltså skett under de senaste tre veckorna, för det var tre veckor sedan vår förra mätning.

Klaus-Dieter Fliik

19 thoughts on “Deprimerande opinionsundersökning

 1. Mona har bara köpt M, när hon brukar köpa L.
  Men det finns nog ingen taktik bakom.

  liksom inte av israel, de visste inte vad de gjorde. Oj! de fick alla emot sig

 2. Vad säger FRA:s mätning? Det var ju halva poängen med att ge oss tillgång till alla svenskars alla mail, alla deras googlesökningar och möjligheten att upprätta legala kontrollregister över alla politiska sajter de besökt. Har de inte fått ordningen på statistikdetaljen ännu?

 3. Jag noterar – med utomordentlig förvåning, ja bestörtning – att jag, kommissarien, inte innefattas i Limbos (i övrigt förträffligt vetenskapliga) opinionsundersökning av 100 personers åsiktsyttringar. Eller har ni tagit min röst för given, Klaus-Dieter?

  Därför har jag företagit en egen, vetenskapligt oantastlig opinionsundersökning, omfattande tio personer (i min omedelbara närhet). Resultatet blev föga förvånande, måhända, att (V) ryckte fram till en ohotad majoritetsposition med 90% av rösterna (mycket högljudda för övrigt). Tio procent av rösterna, den idioten, tillföll (KD). Det statistiska bortfallet var noll och intet, om man nu inte räknar röster på (KD) dit.

  Säg se’n att det inte svänger om den svenska valrörelsen.

 4. En motvarande undersökning inom regeringen gav Alliansen 114 % av rösterna. Enligt obekräftade uppgifter beror de höga siffrorna på att ss HG Wessberg sammanställde resultatet.

 5. Jag tankte ocksa rosta pa socialdemokraterna ett tag. Jag tyckte det var chockerande att hora att Sahlin egentligen ar en kvinna.

  Jag tycker vi maste komma tillbaka till de traditionella vardena. Jag gillar ju rott, men politik kanske ar mer an ett fashion statement.

  Jag var chockad att hora att socialdemokraternas partiledare hade en handvaska som var sa dyr. Men man maste ju vara oppensinnad for transvestiter tankte jag.

  Trist nar ett parti kor med san propaganda.

 6. På vilket sätt är den deprimerande?

  Socialdemokrati leder till att fattigdomen och arbetslösheten ökar proportionellt med politikernas förmåner och privilegier.

  Socialism/Kommunism är kanske vackert i teorin men innebär någonting helt annat i praktiken.

  • Men läs innantill, det betyder att vi blir besvikna eftersom den inte stämmer med verkligheten!

   Du har annars helt rätt. Nu när antalet socialbidragstagare exploderat, soppköken ökat sin verksamhet och arbetslösheten gått upp mot 10 procent de senaste åren förstår vi att socialismen/kommunismen fortfarande påverkar vårt land.

   Politikernas förmåner och privilegier har stadigt minskat de senaste fyra åren, tack vare Alliansen, särskilt inom EU.

   KDF

 7. Man får förmoda att härvarande ärevördiga informationskanal även den spelat in i den lyckade opinionssvängningen.

  Ja, de senaste 3 veckorna har ju politiken här mycket förträffligt utklarats och belysts neutralt och pedagogiskt på ett flertal punkter, från alla relevanta perspektiv.

  Sen har ju även ett antal socialistiskt komprometterande händelser nyligen mycket kompetent iscensatts, som ”fadäsen” i Israel, oljeläckor och annat som alla nu ”vet” är Mona Sahlins fel.

  Ett riktigt teamwork! Tack NWO, FRA och INF-FNI International, keep up the good work!

  • Allra roligast är Fredrik Reinfeldt, som trots Demoskops absoluta sanning sade att Socialdemokraterna är Sveriges största parti. Jag förstår inte varför han försöker bortförklara den absoluta sanningen!

   KDF

  • Jag också! De blir rent löjeväckande i sina krumsprång för att bortförklara opinionsläget. Det är stor humor, faktiskt!

  • Ett urval på 9000 personer skall inte ge ett annat utslag 1200 tillfrågade. Skillnaden ligger i precisionen i svaret men ändrar inte trenden.

  • En trend är en trend. Det är viss skillnad om ett parti t.ex. sjunker till 2 procent av rösterna i en sämre eller 5 procent av rösterna i en bättre mätning, et.c.

   BH

  • SCB 10 juni: Oppositionen är större än Alliansen och S är större än M. Precis som antyddes i texten. Har ni vaknat nu, eller tänker ni försöka bortförklara opinionsläget?

   BH

 8. Vafalls? smygkritik av EU? Kritik av sjaelva fundamentet foer att vi ska kunna oeka loener och foermaaner mitt i finanskrisen foer de av lite finare kvalisort? Vem vaagar? Vi har ju t.o.m. tystat V och MP om detta! Vem vaagar….? Va!!? Kommunist-slyngel! Eller aer du direktdemokrat, va? Svara mig! Be om ursaekt KDF!

  Karri Aervall

 9. Flickebarnet Sahlin borde inte få slänga bort sina undomsår på något , för hennes talang, så avgränsande som politik. Vilket hon uppenbarligen och med självklarhet inte riktigt klarar av.
  En ordenlig uppsättning VaudeVille eller kanske en pigg can-can torde ligga hennes förmågor närmare.
  Åtminstone om man såg hur hon såg ut på bösskramlingtiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s