McCain har förlorat valet

Så fort jag hörde att republikanernas presidentkandidat John McCain valt Sarah Palin att bli vicepresident visste jag att han förlorat valet.

Reaktionerna i USA är blandade, skriver SvD och DN och DN, men Per Gudmundson tycker att valet är uppfriskande och Martin Gelin menar att det är smart.

Aftenposten har talat med professor Ole Moen och skriver att en desperat McCain skjuter sig själv i foten, medan Berlingske Tidende menar att de konservativa hamnat i panik över valet. Endast ett hjärtslag av en över 70-årig cancerbehandlad man borta från att en kvinna kan bestämma över USA:s säkerhet.

Då väger Palins alla goda idéer lätt – hon tror inte att den globala uppvärmningen orsakas av människan, hon stöder teorin om intelligent design (att Gud skapade världen) och hon är emot abort. Däremot kan folk dödas när de kommit ut, då hon är för dödsstraff. Och sen kan de förstås dödas en masse genom att bombas, förutsatt att de är svartmuskiga.

Konservativa amerikaner kan till nöds acceptera en svart man som president eller vicepresident. Men inte en kvinna. Barack Obama är ändå man, medan Sarah Palin på sin höjd kan kallas halvman.

Till och med en person som inte kan stava till potatis (”potato”) kan bli vicepresident om det är en man. Men inte en kvinna, inte ens om hon tycker att det är skoj att skjuta ihjäl djur med gevär och anser det vara okej att döda människor som gjort något fel.

Med sorg i hjärtat tvingas jag alltså avskriva John McCain. Inte bara från presidentämbetet utan även från min favoritlista. Att välja ett fruntimmer att täcka sin rygg kan han bara ha gjort för att han glömt hur det är att vara i krig. Krigshjälten McCain har utan tvivel skadats av sin långa vistelse i den mjukt mosiga civila verkligheten.

William von Pamp

5 thoughts on “McCain har förlorat valet

 1. Sorry men republikanern vinner lätt nu, vore jag bosatt i USA skulle jag med röstat på dom, inte derför att jag inte gillar Obama men en svart med en gammal vice prisident är ju inget mot en tuff tjej som denna och en ”gammal” president utgången är given, sorry sverige, men så går det och känns ganska bra tycker jag……..

 2. Er skeptiker kan jag bara hänvisa till vårt avslöjande av hur julkalendern skulle sluta förra året – redan 17 september!

  Vår orakelförmåga torde icke kunna bestridas. Åtminstone inte när det gäller underhållning som julkalendern och det amerikanska valet.

  Kom ihåg var ni läste nyheten om McCains förlust först!

  WvP

 3. Borde inte främsta orsaken till att McCain förlorar valet vara att han sannolikt inte överlever presidentperioden. Man behöver ju bara se hur tidigare unga fräscha presidenter åldrats betydligt under sin period. Det är inget lätt jobb.
  Sen att Sarah Palin visat sig vara ett skräckexempel på vilka vi inte önskar ha som presidenter är en annan femma och har inget att göra med att hon är kvinna. Tror de flesta republikaner var förberedda ändå för en kvinna som president.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s