FRA angriper bloggare / Palms mustasch

FRA har anmält Henrik Alexanderssons blogg för yttrandefrihetsbrott till Justitiekanslern (JK) för publicering av en sekretesskyddad handling, skriver DN, SvD, Aftonbladet och Expressen.

Alexandersson undrar om FRA:s chef Ingvar Åkesson och medhjälpare funderat på de PR-mässiga aspekterna av att kasta en bloggare i fängelse.

Jag ser över huvud taget inga problem med att kasta bloggare i fängelse. De har stört Sveriges riksdag på flera sätt, genom att fördröja beslut, genom att bråka utanför så att ett träskydd måste byggas upp, genom att översvämma ledamöters mejlbrevlådor.

Men över till mer väsentliga nyheter. Debatten om Rickard Palms hastigt uppdykande och försvinnande mustasch fortsätter. 53 bloggar har enligt Knuff.se hittills kommenterat mustaschen. Allvarligt talat, hur orkar folk blogga om en mustasch! Jag vet bloggare som skrivit flera bloggposter om denna djäkla mustasch. Ja men allvarligt!

Nu kastar sig Sundsvalls Tidnings ledarskribent Marcus Bohlin ut i de rasande bloggvågorna med en brandfackla. Bohlin tycker att reaktionerna är märkliga när SVT samtidigt tillåter ”manlig meterologer år efter år gå runt med frisyrer som får Elisabeth Höglund att se ut som en hårmodell för Toni & Guy”.

Ja, verkligen. Koncentrera er på det väsentliga, bloggare!

Alexandra Gyllenbåge-Kaprifol

7 thoughts on “FRA angriper bloggare / Palms mustasch

 1. Det är då sorgligt att man inte kan göra som på den gamla goda tiden, ta in eländet, piska fotsulorna, ställ inför en hemlig domstol för samhällsomstörtande verksamhet och sedan deportera på livstid till kalla breddgrader, både vädermässigt och jobbmässigt. Naturligtvis att kombineras med åtstramad välgörenhet för så kallade sjuka och arbetslösa (i själva verket simulanter och arbetsovilliga). Då skulle allt pöbeln snart lära sig hur landet ligger!

 2. Det är rätt vi måste blogg aom viktiga och riktiga saker. Som till exemepl sommarrean. Hittade du några snygga pumps Alexandra?

  Jag har så små fötter så min storlek är alltid slut.

  Sen tycker jag inte att det är så snyggt med mustasch faktiskt.

  Det här med PR – vad menas med det?

 3. Köper aldrig pumps på rea. Kanske passar det vissa att ”fynda” sådant som blivit över, men det är inte jag. Brukar ej heller återfinna ”reashoppare” i min bekantskapskrets.

  AGK

 4. Ping: Trottens Betraktelser » Stöd Henrik Alexandersson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s